World Tour van start in Down Under

geplaatst in: Wielrennen | 0

Waar wij in Nederland te maken krijgen met een koudefront en de ijsmeesters te rade gaan of ''iet oan giet'', wordt aan de andere kant van de wereld al weer gefietst. Van 14 tot 22 januari 2017 gaat in Adelaide, Australië, de UCI World Tour van start met de Santos Tour Down Under. Een zesdaagse etappekoers met een criterium, bekend onder de naam People's Choice Classic, voorafgaand aan het spektakel. 

Voor sommige kopmannen is het wielerseizoen al lang en breed begonnen. Robert Gesink, kopman voor de Nederlandse equipe Lotto-JumboNL, is al enige tijd in volle training om in goede conditie aan de start te verschijnen. Gesink over zijn kansen op de website van Lotto-JumboNL: "Ik vind het mooi om mijn seizoen op een avontuurlijke wijze aan de andere kant van de wereld te starten. Ik rij graag in Australië en ben ooit zesde geworden in de Tour Down Under. Ik voel me goed en hoop ook dit jaar mee te kunnen doen in het klassement."

Een andere Nederlandse kanshebber is Tom-Jelte Slagter. Hij heeft deze Australische rittenkoers al eens op zijn naam geschreven en weet als geen ander hoe je in januari al goede vorm kunt krijgen. “Alleen maar goede herinneringen aan mijn eerste en enige deelname aan de Tour Down Under”, schrijft Slagter op Twitter. “Ik kijk er naar uit om terug te gaan. Tour Down Under 2017, ik ben erbij!”

Delen is aardig... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Laat een reactie achter